Raikas ja puhdas sisäilma piristää

blogikuva puhdas sisäilma

Ihminen käyttää tavallisesti vuorokaudessa vähintään 15 000 litraa ilmaa. Tästä valtaosa, jopa yli 90 prosenttia, on sisäilmaa. Panostamalla puhtaaseen ja raikkaaseen sisäilmaan parannetaan viihtyisyyttä ja edesautetaan terveellistä elämää.

Huonon sisäilman aiheuttamat haitat

Huonon sisäilman aiheuttamat terveyshaitat ilmenevät erilaisina oireina ja sairauksina. Näitä voivat olla esimerkiksi hengitysteiden, silmien ja ihon ärsytys, päänsärky, väsymys, kuumeilu ja hengitystieinfektiot sekä allerginen nuha ja astma. Terveyshaittojen lisäksi huono sisäilma aiheuttaa myös epäviihtyisyyttä ja alentaa työtehoa.

Tuloilman suodatus pitää allergeenit loitolla

Ulkoilmassa on monia erilaisia epäpuhtauksia, jotka tunkeutuvat normaalisti myös sisäilmaan. Tuloilman suodatuksen avulla voidaan pitää mm. maantie- ja siitepölyt poissa sisäilmasta.

Puhdas sisäilma on tärkeää etenkin allergikoille

Allergiaa ja astmaa sairastaville tärkeää on poistaa sisätiloista erilaiset oireita aiheuttavat ja lisäävät tekijät. Esimerkiksi tupakointi, lemmikkieläimet ja pölyävät materiaalit voivat aiheuttaa erilaisia terveys- ja viihtyisyyshaittoja. Hyvä sisäilma on mahdollista saavuttaa myös energiatehokkaasti. Ilmastoinnilla varustetuista Nilan-laitteista löytyy suodattimet, jotka pitävät sisäilman laadun tasokkaana.

Nilan-suodatus pitää sisäilman raikkaana

Sisäilmanlaatu on tärkeä asumisen laatuun vaikuttava tekijä. Suodatinjärjestelmä pitää huolen ilmanlaadun matalasta hiukkaspitoisuudesta sekä pitää ilmankosteuden vakiona. Nilan luo puhtaan ja raikkaan sisäilman, jossa allergisenkin on helpompi viihtyä.

Nilanin suodatinjärjestelmä poistaa tehokkaasti ilman epäpuhtaudet. Suodattimia on saatavilla aina EU7-luokkaan asti, joka sopii erityisesti allergikoille.

Poistoilmalämpöpumppujemme suodatusluokat:

  • EU3 = poistoilmasuodatin
  • EU5 = normaali tuloilmasuodatin
  • EU7 = tiheämpi tuloilmasuodatin (esim. allergikoille)

>> Suodatintilaussivultamme voi tilata uudet vaihtosuodattimet


Kirjoittaja

Tero Suutari