Nilan koneellinen ilmanvaihto

Koneellisen ilmanvaihdon avulla varmistat kotiisi miellyttävän sisäilmanlaadun. Koneellinen ilmanvaihto poistaa tunkkaisen ja kostean ilman ja korvaa sen raikkaalla, suodatetulla ilmalla. Näin sisäilmasi on aina raikasta ja sopivan lämpöistä.

Pyydä tarjous

Nilan Comfort -sarjan laitteita

Monet arjen kotiaskareet lisäävät sisäilman epäpuhtauksia, esimerkiksi siivous, ruoanlaitto sekä pyykinpesu. Myös elektroniset laitteet kuten televisio ja tietokone vaikuttavat sisäilman laatuun heikentävästi. Etenkin uudet huonekalut ja matot sekä seinien maalaus tuovat ilmaan epäpuhtauksia.

Koneellinen ilmanvaihto poistaa kosteutta asunnosta

Epäpuhtauksia suurempi vaara kodillesi ja sen asukkaille on kosteus. Esimerkiksi kahden aikuisen ja kahden lapsen perhe tuottaa päivässä noin kymmenen litraa kosteutta päivässä. Koska nykyaikaiset talot ovat hyvin tiiviitä ja eristettyjä, ne sitovat kosteutta tehokkaasti. Koska koneellinen ilmanvaihto poistaa asunnosta myös kosteutta, on se erittäin hyödyllinen niin perheen kuin kodin terveydelle.

» Terve sisäilma terveessä talossa

Koneellisen ilmanvaihdon toimintaperiaate

Tavallisesti koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä poistaa niin kutsutuista kosteista tiloista: keittiöstä, WC:stä, pesu- ja vaatehuoneesta, ja tuo raikasta ilmaa olo- ja makuuhuoneisiin. Toimiva ilmastointi saa ilman kiertämään puhtaista tiloista kohti epäpuhtaita.

Joissain asunnoissa on pelkkä koneellinen ilmanpoisto, jolloin tuloilma tulee asuntoon ikkunoiden tuuletusaukkojen kautta. Tämä on yleinen käytäntö monissa vanhoissa kerrostaloasunnoissa.

Pyydä tarjous

Hyvä ilmanvaihto toimii seuraavasti:

  • Raitisilma johdetaan oleskelutiloihin, makuu- ja olohuoneisiin.
  • Poistoilma poistetaan likaisista tiloista (sauna, pesuhuone, keittiö,vaatehuone).
  • Jokaisessa huoneessa on oltava vähintään 1 ilmanvaihtoventtiili, tilan käyttötarkoituksesta riippuen joko tulo- tai poistoilmaventtiili. Näin huolehdit siitä, että rakennuksessa ei ole tuulettumattomia huoneita, joissa ilmankosteus ja sisäilman epäpuhtaudet saattaisivat nousta haitalliselle tasolle.
  • Koneellista ilmanvaihtoa ei pidä koskaan sammuttaa. Säädä sen tehoa on rakennuksen käyttäjämäärän ja toiminnan mukaan: kun rakennuksessa ei ole käyttäjiä, voit säätää ilmanvaihtoa pienemmälle ja vastaavasti saunomisen ja peseytymisen ajaksi suuremmalle.
  • Varmista ilman kulkeutuminen likaisiin tiloihin siirtoilmareiteillä. Siirtoilmareitteinä toimivat oven alareunassa oleva yhtenäinen n. 1−2 cm rako tai siirtoilmasäleikkö. Jos yhtenäistä rakoa tai siirtoilmasäleikköä ei ole, voi oleskelutilan ja likaisen tilan ovea pitää hieman raollaan.

Kosteus on haitallista asunnolle ilman kunnollista ilmanvaihtoa

Kosteus edistää homeen kasvua ja pahimmillaan johtaa lahon syntyyn. Huomaat liian suuren sisäisen kosteuden, mikäli ikkunoissasi on aamulla yli kahden senttimetrin verran kondensoitunutta vettä. Koneellinen ilmanvaihto poistaa ylimääräisen kosteuden ja varmistaa sisäilman puhtauden ja raikkauden – eikä ikkunoihin kondensoidu yöllä vettä.

pisaroita blogikuva

Energiatehokkuus on Nilanin erikoisosaamista

Nilanin laitteet on suunniteltu erityisesti säästämään energiaa. Nilan ei kuitenkaan tähtää pelkästään kuluttajien tai säädösten vaatimukset täyttävään energiatehokkuuteen. Nilan haluaa yksinkertaisesti antaa oman panoksensa puhtaamman ja energiatehokkaamman tulevaisuuden puolesta. Siksi Nilanin tutkimus- ja kehitystyö jatkaa työtään kehittääkseen entistä energiatehokkaampia ratkaisuja.

Myös Nilan-laitteiden tuotantoprosessissa on otettu huomioon myös ympäristö. Tuotantoprosessit on pyritty rakentamaan mahdollisimman vähän energiaa käyttäviksi, ja tuotannossa syntyvän jätteen määrä pidetään mahdollisimman pienenä.

Löysitkö itseäsi kiinnostavan ratkaisun?

Siirry tarjouspyyntösivulle oheisesta painikkeesta. Pyrimme lähettämään sinulle tarjouksen haluamastasi laitteesta mahdollisimman pian.

Pyydä tarjous