Ilmanvaihtokone – tekniikka tutuksi

Ilmanvaihtokone kierrättää asunnon tai rakennuksen ilmaa hyödyntämällä ilmanvaihtojärjestelmää. Samalla se poistaa asunnosta ylimääräistä kosteutta ja ilman epäpuhtauksia sekä tekee sisäilmasta raikkaamman ja puhtaamman.

Pyydä tarjous

Nilan Comfort -sarjan laitteita

Ilmanvaihtokone soveltuu niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Myös vanhoihin rakennuksiin, joissa on pelkkä huippuimuri tai jollain muulla keinolla järjestetty ilmanpoistoratkaisu. Tällöin asuntoon tarvitsee luoda tuloilmaa varten oma kanavisto.

» Vanhan ilmanvaihtokoneen vaihto uuteen LTO-koneeseen

Ilmanvaihtokoneen toiminta

Normaalisti ilmanvaihtokoneella tarkoitetaan laitetta, joka tuo ilmaa asunton tulokanavistoa pitkin ja samalla poistaa ilmaa poistokanaviston kautta.

Nykyaikana lähes kaikissa kuluttajille suunnatuissa ilmanvaihtokoneissa on vakiona myös lämmöntalteenotto. Lämmöntalteenotolla saadaan hyödynnettyä asunnosta poistettavan ilman sisältämää lämpöenergiaa ja hyödynnettyä sitä tuloilman lämmityksessä. Näin saadaan säästöjä asunnon lämmityskustannuksiin.

» Lue lisää lämmöntalteenotosta

Lapset leikkivat lakanoissa

Yleistä ilmanvaihtokoneista

Mihin se soveltuu

Ilmanvaihtokone soveltuu niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Myös vanhoihin rakennuksiin, joissa on pelkkä huippuimuri tai jollain muulla keinolla järjestetty ilmanpoistoratkaisu. Tällöin asuntoon tarvitsee luoda tuloilmaa varten oma kanavisto.

Miten ilmanvaihto toimii

Normaalisti ilmanvaihto tapahtuu siten, että poistoilmaa imetään etenkin asunnon niin kutsutuista kosteista tiloista, joita ovat keittiö, pesuhuone sekä WC. Korvausilma taas tuodaan asunnon olo- ja makuuhuoneisiin.

Ilmanvaihtokoneen äänentasot

Ilmanvaihtokoneen äänentasoon vaikuttavat monet tekijät. Näistä yleisimmät ovat kanaviston koko sekä laitteen tekninen toteutus sekä sijainti.

Hiljaisimmat ja lähes huomaamattomimmat ratkaisut saadaan, kun kanavisto on mahdollisimman suuri, laite sijaitsee ullakolla tai teknisessä tilassa, eristettynä asuintiloista ja kun laitteessa on hiljaiset EC-puhaltimet.

Ilmanvaihdon määrä ja laskenta

Ilmanvaihtokoneen tulee vaihtaa asunnon sisäilma noin kerran kahdessa tunnissa. Ilmanvaihtotarpeen laskentaan vaikuttaa asunnon tilavuus sekä asukasmäärä ja se yleensä lasketaan tapauskohtaisesti.

Tästä johtuen ei voida myöskään antaa tarkkoja laitesuosituksia asunnon koon mukaisesti, vaan markkinointimateriaaleissa mainitut luvut ovat aina suuntaa-antavia.

Ilmanvaihto löytyy myös poistoilmalämpöpumpuista

Ilmanvaihto löytyy tavallisesti myös poistoilmalämpöpumpuista sisäänrakennettuna.

» Lue lisää poistoilmalämpöpumpuista

» Tutustu Nilan E-sarjan poistoilmalämpöpumppuihin

Nilan Compact -laitteita
Viileä vuoristomaisema

Viilennys ilmanvaihtokoneella

Nilanin ilmanvaihdolla varustetut poistoilmalämpöpumput pystyvät tuottamaan myös viileää ilmaa asuntoon. Viilennys tapahtuu Nilanin ainutlaatuisella lämpöpumppuratkaisulla, joka kykenee kääntämään lämmöntalteenoton poistoilmasta tuloilmaan – ulkoa tuotavan ilman lämpöenergia siirretään poistoilmaan.

» Viilentävä ilmanvaihto

Energiatehokkuus on Nilanin erikoisosaamista

Nilanin laitteet on suunniteltu erityisesti säästämään energiaa. Nilan ei kuitenkaan tähtää pelkästään kuluttajien tai säädösten vaatimukset täyttävään energiatehokkuuteen. Nilan haluaa yksinkertaisesti antaa oman panoksensa puhtaamman ja energiatehokkaamman tulevaisuuden puolesta. Siksi Nilanin tutkimus- ja kehitystyö jatkaa työtään kehittääkseen entistä energiatehokkaampia ratkaisuja.

Myös Nilan-laitteiden tuotantoprosessissa on otettu huomioon myös ympäristö. Tuotantoprosessit on pyritty rakentamaan mahdollisimman vähän energiaa käyttäviksi, ja tuotannossa syntyvän jätteen määrä pidetään mahdollisimman pienenä.

Löysitkö itseäsi kiinnostavan ratkaisun?

Siirry tarjouspyyntösivulle oheisesta painikkeesta. Pyrimme lähettämään sinulle tarjouksen haluamastasi laitteesta mahdollisimman pian.

Pyydä tarjous