Vanhan poistoilmalämpöpumpun tai ilmalämmityskoneen vaihto uuteen, energiatehokkaaseen Nilaniin

Uusi muunneltava poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumpun, ilmalämmityskoneen tai ilmanvaihtokoneen vaihto on edessä monissa 70-90 -luvulla rakennetuissa kodeissa. Laitteiden käyttöikä lähenee loppua ja ne saattavat toimia jo puolitehoin.

Onneksi laitteen vaihtaminen on suhteellisen helppo suorittaa ja muutenkin järkevä sijoitus, joka näkyy pienempinä sähkölaskuina.

Poistoilmalämpöpumpun, ilmalämmityskoneen tai ilmanvaihtokoneen vaihto on edessä monissa 70-90 -luvulla rakennetuissa kodeissa. Laitteiden käyttöikä lähenee loppua ja ne saattavat toimia jo puolitehoin.

Onneksi laitteen vaihtaminen on suhteellisen helppo suorittaa ja muutenkin järkevä sijoitus, joka näkyy pienempinä sähkölaskuina.

Löytyykö kotoasi jokin seuraavista poistoilmalämpöpumpuista: IVT 490, Elektrostandard, Parma Alwari, Upovari, Nibe 310, Nibe 410, IVT Twin tai Ilto Comfort? Tai jokin seuraavista ilmalämmityskoneista: Valmet Kotilämpö E-1000, Thermovent Suomen Puhallintehdas, ILA-15, Himablock, Parma 10 tai Homeair? Tai kenties kotoasi löytyy jokin muu useampaa sukupolvea vanhempi konemalli. Silloin laitteesi käyttöikä saattaa olla jo elinkaaren loppupäässä.

Nykyisen laiteratkaisusi tyypillä tai merkillä ei ole väliä – Nilanin kattavasta mallistosta löytyy varmasti sopiva ja energiatehokkaampi laite vanhan tilalle.

Säästät myös selvää rahaa

Kaikki Nilan-poistoilmalämpöpumput ovat erityisen energiatehokkaita, joten vaihtamalla vanhan laitteesi uuteen, saat säästöä energiakustannuksissasi. Poistoilmalämpöpumpun uusiminen tulee maksamaan itsensä takaisin nopeammin kuin uskotkaan.

Laitteen vaihtaminen on yksinkertaista. Saat helposti toimintavarman ja erittäin hiljaisen poistoilmalämpöpumpun, joka tuottaa vuosien ajan halpaa lämpöä ja runsaasti lämmintä vettä.

Uusi poistoilmalämpöpumppu vanhan tilalle

Poistoilmalämpöpumpun vaihtoKohde, jossa poistoilmaKohde, jossa poisto- ja tuloilma
Elektrostandard VGU 250 Sol EC
Ilpo Comfort VGU 180 EK EC9
IVT 490 VGU 180 EK EC9
IVT Twin VGU 180 EK EC9
Nibe 310 VGU 180 EK EC9
Nibe 410 VGU 180 EK EC9
Parma Alwari VGU 250 Sol EC
Saituri VGU 250 Sol EC
Upovari VGU 180 EK EC9

Ilmalämmityskoneen vaihto

Ilmalämmityskoneen vaihto tulee loppupeleissä jatkuvia pikkukorjauksia halvemmaksi. Ilmalämmityskone löytyy yhä monesta 70-80-luvulla rakennetusta talosta, mikäli laitteen on vain “annettu olla”, toimii se todennnäköisesti jo puolitehoin ja tuottaa turhia energiakuluja.

Vaihtamalla vanha ilmalämmityskone uuteen poistoilman lämmöntalteenottoa hyödyntävään Nilanin VGU-laitteeseen, asennus sujuu nopeasti ja laite maksaa itsensä takaisin pienempinä energiakustannuksina.

Vanha ilmalämmityslaite Suosittelemme
Himablock VGU 180 EK + Alig
Homeair VGU 180 EK + Alig
Ila-15 VGU 180 EK + Alig
Parma 10 VGU 180 EK + Alig
Thermovent Suomen puhallintehdas VGU 180 EK + Alig
Valmet Kotilämpö E-1000 VGU 180 EK + Alig
Esittelyssä: Nilan VGU 250 EK9 + Alig -poistoilmalämpöpumppu

LTO ilmanvaihtokoneen tilalle

Nilan VPL-sarjan iv-koneet sopivat hyvin vanhojen IV-koneiden tilalle ja tuo selkeitä säästöjä asunnon lämmityskustannuksiin. VPL-koneissa on täysiverinen lämpöpumppu sisällä, joka käyttää poistoilman lämpöenergiaa sisäilman lämmitykseen.

Vanha ilmanvaihtolaite Suosittelemme
Muh-Ilmava VPL 15 Top M2
Rexovent VPL 15 C

Kanavistomuutokset voivat olla tarpeellisia

Joissain tilanteissa kanavajärjestyksiin sekä kanavistoihin voidaan joutua tekemään muutoksia. Vanha kanavisto voi muun muassa aiheuttaa ylimääräisiä ääniä tai kanavakokoa pitää kasvattaa. Vanhan kanaviston eristys tehdään uusien laitteiden vaatimuksia noudattaen.

Nilan-saneeraajan muistilista

  • Kanaviston eristyksen tulee olla kunnossa
  • Raitisilmakanavan on hyvä olla halkaisijaltaan 160 mm, E-sarjan yhteydessä myös jäteilmakanava.
  • Muuten kanaviston tulee olla vähintään 125 mm halkaisijaltaan.

Ota meihin yhteys, niin asiantuntijamme auttavat esimerkiksi poistoilmalämpöpumpun valinnassa sekä remontin kustannusarvion tekemisessä.

Tutustu myös tuotevideoihimme, joissa kerrotaan Nilan-poistoilmalämpöpumppujen asentamisen eduista.