Maalämpöpumpun vuosihyötysuhde

Hyötysuhde

Nilanin MLP6-maalämpöpumpun vuosihyötysuhde (SCOP*) mittautettiin puolueettomalla tutkimuslaitoksella ja tulokset olivat erinomaiset.

Suoraan parhaaseen Energialuokkaan A+++

Vuosihyötysuhde kertoo maalämpöpumpun oikean hyötysuhteen käytännön läheisemmin ja rehellisemmin kuin COP-luku, sillä se ottaa huomioon alueelliset ilmastoerot ja vuotuiset säävaihtelut. SCOP-luku on myös suoraan verrannollinen toisen laitteen SCOP-lukemaan, kun taas COP-lukuna voidaan ilmoittaa eri mittausmenetelmin saatu luku.

SCOP-luku on uusi ja virallinen tapa ilmoittaa lämpöpumpun hyötysuhde.

Vuosihyötysuhteella 5,15 Nilan Compact PC MLP saa parhaan A+++
-energialuokituksen

Nilan MLP -maalämpöpumpun vuosihyötysuhteen testaus

Testauslaitos1 suoritti testin virallisen EN 14825 -standardin mukaisesti. Oheisessa taulukossa mittauksessa mitatut kohteet sekä mittaustulokset.

Taulukon arvoilla tehtyjen laskelmien perusteella Nilan-maalämmön vuosihyötysuhde on huikea 5,15

SCOP-luvusta apua laitevertailuun

Tätä vuosihyötysuhdelukua voit käyttää hyvällä omatunnolla, kun haluat vertailla eri laitteita keskenään. Luku on mittautettu puolueettomalla ulkopuolisella asiantuntijalaitoksella ja antaa mahdollisimman rehellisen kuvan laitteen käytännön vuosihyötysuhteesta.

Muista kuitenkin varmistaa, että vertaamasi laitteesta ilmoitetaan myös oikealla tavalla mitattua ja ilmoitettua vuosihyötysuhdetta. Kannattaa myös varmistaa, että mittauksen on suorittanut puolueeton asiantuntijataho.

1Tutkimuslaitos: DANAK
(Tanskan VTT:tä vastaava tutkimuslaitos).

Ale!

Compact PC MLP

Sisäänrakennettu maalämpöpumppu. Kolme tehovaihtoehtoa huippuhyötysuhtein.

  • Maalämpöpumppu
  • SCOP 5,15 / 5,17 / 5,49
  • A+++