Muuttovalmis omakotitalo: lämmitys ja viilennys poistoilmalämpöpumpulla

Perhe ruokailemassa uudessa talossa

Muuttovalmiin omakotitalon yleisin lämmitysmuoto on poistoilmalämpöpumppu (pilp). Eikä suotta. Poistoilmalämpöpumpun monipuolisemmat ominaisuudet ja matala investointikustannus verrattuna ilmavesi- tai maalämpöpumppuratkaisuihin, on erittäin houkutteleva kokonaisuus.

Kun valitset laitteeksi Nilanin – saat yhdellä laiteinvestoinnilla asunnon ja käyttöveden lämmityksen, ilmanvaihdon sekä viilennyksen. Ja mikä mukavinta, säästät myös asennuskustannuksissa!

 

Poistoilmalämpöpumppu on kätevä ratkaisu moderniin kotiin

Poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa talteen talosta poistettavasta ilmasta. Pumppu siirtää lämmön tuloilmaan ja lämpimään käyttöveteen. Yhdellä käytetyllä kilowatilla saadaan tuotettua noin 4 kilowattia lämpöenergiaa.

Nilan-poistoilmalämpöpumppu huolehtii kodin huonetilojen lämmityksen tai viilennyksen lisäksi ilmanvaihdosta ja lämpimän käyttöveden tuottamisesta – yhdellä laitteella.

Koska lämmönlähteenä on aina noin 21-asteinen sisäilma, poistoilmalämpöpumppu tuottaa lämpöä vuodenajasta ja ulkolämpötilasta riippumatta vakioteholla.

 

Alle 180 neliön omakotitalon tehokkain ja edullisin lämmittäjä on PILP

Tehokkaan talon rakentaminen on taloudellisesti kannattavaa, eikä se vaadi ihmeellisiä erikoisratkaisuja – useimmilta talotehtailta löytyykin jo suoraan valmiita talomalleja.

Uusi, moderni, keskikokoinen talo

Poistoilmalämpöpumpun hankinta on kannattavinta, kun sisätilavuus on suuri suhteessa lämmitystehon tarpeeseen nähden. Parhaimmillaan poistoilmalämpöpumppu on uudessa energiatehokkaassa alle 180 neliön omakotitalossa, jossa ilmatiiviys ja lämmöneristys on niin tehokas, ettei lämmitykseen tarvita maalämpö- tai ilmavesilämpöpumpun tehoja.

Matalaenergiatalon (energialuokka A) energiankulutus on vain puolet tavalliseen taloon (energialuokka B) verrattuna.

Poistoilmalämpöpumppu on lisäksi teknisesti suoraviivaisempi, se sisältää yhdessä kokonaisuudessa kaikki tarvitsemasi ominaisuudet! Maalämpöpumput ja ilmavesilämpöpumput lämmittävät asunnon, ja mallista riippuen myös käyttöveden, mutta tarvitset näiden lisäksi myös ilmanvaihtokoneen sekä viilennystä varten joko ilmanvaihdon yhteyteen viilennyspatterit, erilliset puhallinkonvektorit tai ilmalämpöpumpun.

Koska Nilanin pilpit osaavat myös viilentää, et tarvitse erillistä ilmalämpöpumppua tai monimutkaista viilennyspatteri/puhallinkonvektori -ratkaisua.

 • Nilan-PILP (lämmitys, käyttövesi, ilmanvaihto ja viilennys) = 1 LAITE
 • Maalämpömpumppu + ilmanvaihtokone + maakylmä/puhallinkonvektorit tai ILP = 3 LAITETTA
 • Ilmavesilämpöpumppu + ilmanvaihtokone + puhallinkonvektorit viilennykseen tai ILP = 3 LAITETTA

 

Hanki poistoilmalämpöpumppu aina viilennyksellä

Uudet ja energiatehokkaat talot on rakennettu ilmatiiviiksi ja lämmöneristys on huippuluokkaa. Tämä pitää kylmän ilman tehokkaasti ulkona ja pienentää asunnon lämmitysenergian tarpeita. Mutta sama pätee myös toiseen suuntaan – se pitää lämmön sisällä – jolloin kaikki uudet omakotitalot tarvitsevat aina myös viilennyksen.

Nilan on ainoa poistoilmalämpöpumppuvalmistaja, joka tarjoaa viilennyksen lämmöntalteenotolla, ilman erillisiä laitteita. Nilan-viilennyksessä lämpöpumpun toiminto ”kääntyy” ottamaan lämpöä talteen ulkoa tuotavasta ilmasta ja tuottaa viileää ilmaa asuntoon.

Nilan-viilennys

 • Puhaltaa lämpimän ja kostean sisäilman suoraan ulos
 • Ottaa ulkoa tuotavasta ilmasta lämmön talteen ja vähentää sen kosteutta
 • Talteen otetulla lämpöenergialla lämmitetään käyttövettä
 • Tuloksena raikas ja miellyttävä sisäilma – energiaa säästäen!

www.nilan.fi/miksi-nilan/viilentava-ilmanvaihto/

Nainen lepää sohvalla valkoisessa huoneessa

Näin saat edullisen ja energiatehokkaan lämmityksen muuttovalmiiseen kotiisi

Muuttovalmiit talopaketit sisältävät ilmanvaihtokanaviston sekä lämmönjakojärjestelmän, mutta eivät välttämättä itse laitetekniikkaa. Sinulla asiakkaana on mahdollisuus vaikuttaa laitetekniikkaan, kunhan tuot toiveesi esiin mahdollisimman aikaisemmassa vaiheessa.

Lämpöpumpun keskimääräinen investointi kuluttajahinnoilla 2018:

 • MLP 27 000 e
 • IVLP 15 000 e
 • PILP 9 000 e
 • ILP 2 400 e

Lähde: www.sulpu.fi/documents/184029/208772/Myydyt%20lämpöpumput%202018.pdf

Kun valitset laitteeksi Nilanin poistoilmalämpöpumpun – saat hoidettua yhdellä laitteella asunnon ja käyttöveden lämmityksen, ilmanvaihdon sekä viilennyksen, jolloin säästät niin laite- kuin asennuskustannuksissa!


Yhteistyössä

Seuraavat kumppanimme toimittavat teille pitkäikäiset ja energiatehokkaat Nilan-laitteet.

Kastelli

Nilan-poistoilmalämpöpumput muuttovalmiiseen taloon

Ale!

Compact PC EK9

Vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Kohteisiin, joihin ei tarvita maalämpö- tai ilmavesilämpöpumppua.

 • Lattialämmitys, 9 kW
 • Tukilämmitys LTO:n rinnalle
 • Päivitysmahdollisuus MLP/AIR9
Ale!

EC9

Vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Uudistaloihin tai vaihtolaitteeksi remonttikohteisiin.

 • 2020 uusittu malli!
 • Lattialämmitys, 9 kW
 • Tuloilman viilennys lämpöpumpulla

Kirjoittaja

Tero Suutari