Markkinoiden ainoa passiivitalosertifioitu poistoilmalämpöpumppu

compact pc passiivitalo maalämpöpumppu

Saksalainen Passivhaus Institut (PHI) on myöntänyt kansainvälisesti tunnustetun passiivitalosertifioinnin Compact PC -järjestelmälle, joka on on kolmas passiivitalosertifioitu järjestelmä maailmassa.

Compact PC on ainoa Suomen markkinoilta löytyvä poistoilmalämpöpumppuratkaisu, jolta passiivitalosertifikaatti löytyy.

>> Sertifikaatti (PDF, eng)

Tehokkuus tuo säästöä

Compact PC -sarja pitää sisällään korkean suorituskyvyn omaavan, erittäin kompaktin järjestelmän, joka on todella energiatehokas. Järjestelmä pystyy tuottamaan lähes kaiken talon ja käyttöveden lämmitykseen tarvitseman energian hyödyntämällä poistoilman lämmöntalteenotosta saatavaa energiaa. Tämän johdosta järjestelmän toiminnalliset kustannukset ovat alhaiset ja talonkin lämmityskustannukset laskevat. Eikä hankintakustannuksetkaan pelota, koska et tarvitse asuntoon erillisiä ilmanvaihto-, vesivaraaja- ja lämmitysjärjestelmiä.

Kuulostaako järkevältä?

Oikein mitoitetun maalämpöpumpun avulla lämmität omakotitalosikin

Maalämpöpumpulla varustettu Compact PC MLP soveltuu uudisrakennuksiin, joiden lämmitysenergian tarve on niin pieni, että normaalitehoinen maalämpöpumppu olisi ylimitoitettu. Inverter-teknologian ansiosta lämpöpumppu käy koko ajan optimaalisella teholla, eikä yhtään tehoa mene hukkaan.

Valjasta myös aurinko lämmitykseen

Sol-lisälämmönvaihtimeen voidaan yhdistää aurinkolämpökeräimet. Niiden avulla saavutat lisäsäästöjä käyttöveden tuotossa. Se on myös hyödyllinen, mikäli asunnon lämpimänveden tarve on normaalia suurempia, esimerkiksi jos käytössä on poreamme.

Hyödynnä ympäröivää energiaa

Kalliiden ja saastuttavien energialähteiden sijasta voit siis hyödyntää ilmasta ja maasta saatavaa energiaa kotisi lämmittämiseen. Samalla kun säästät lämmityskuluissa säästyy myös tonneittain CO2-päästöjä joka vuosi. Sinun ei tarvitse enää murehtia nousevista energiakuluista kasvaneen omavaraisuutesi ansiosta.


Kirjoittaja

Tero Suutari