Vanhan poistoilmalämpöpumpun vaihto

Poistoilmalämpöpumpun vaihto on edessä monissa 70-90 -luvulla rakennetuissa kodeissa. Laitteiden käyttöikä lähenee loppua ja ne saattavat toimia jo puolitehoin.

Onneksi laitteen vaihtaminen on suhteellisen helppo suorittaa ja muutenkin järkevä sijoitus, joka näkyy pienempinä sähkölaskuina.

Nilan E -sarjan laitteita

Löytyykö kotoasi jokin seuraavista poistoilmalämpöpumpuista: IVT 490, Elektrostandard, Parma Alwari, Upovari, Nibe 310, Nibe 410, IVT Twin tai Ilto Comfort?

Tai kenties kotoasi löytyy jokin muu useampaa sukupolvea vanhempi konemalli. Silloin laitteesi käyttöikä saattaa olla jo elinkaaren loppupäässä.

Nykyisen laiteratkaisusi tyypillä tai merkillä ei ole väliä – Nilanin kattavasta mallistosta  löytyy varmasti sopiva ja energiatehokkaampi laite vanhan tilalle.

Suositukset vanhan poistoilmalämpöpumppumerkin tilalle

Jos nykyistä laitettasi ei löydy listalta, voit kysyä suositusta suoraan asiakaspalvelustamme.

+358 400 55 80 80
palaute@nilan.fi

Poistoilmalämpöpumpun vaihtoKohde, jossa poistoilmaKohde, jossa poisto- ja tuloilma
Elektrostandard VGU 250 Sol EC
Ilpo Comfort VGU 180 EK EC9
IVT 490 VGU 180 EK EC9
IVT Twin VGU 180 EK EC9
Nibe 310 VGU 180 EK EC9
Nibe 410 VGU 180 EK EC9
Parma Alwari VGU 250 Sol EC
Saituri VGU 250 Sol EC
Upovari VGU 180 EK EC9

Säästät myös selvää rahaa

Kaikki Nilan-poistoilmalämpöpumput ovat erityisen energiatehokkaita, joten vaihtamalla vanhan laitteesi uuteen, saat säästöä energiakustannuksissasi. Poistoilmalämpöpumpun uusiminen tulee maksamaan itsensä takaisin nopeammin kuin uskotkaan.

Laitteen vaihtaminen on yksinkertaista. Saat helposti toimintavarman ja erittäin hiljaisen poistoilmalämpöpumpun, joka tuottaa vuosien ajan halpaa lämpöä ja runsaasti lämmintä vettä.

Esittelyssä: Nilan VGU 250 EK9 + Alig -poistoilmalämpöpumppu

Kanavistomuutokset voivat olla tarpeellisia

Joissain tilanteissa kanavajärjestyksiin sekä kanavistoihin voidaan joutua tekemään muutoksia. Vanha kanavisto voi muun muassa aiheuttaa ylimääräisiä ääniä tai kanavakokoa pitää kasvattaa. Vanhan kanaviston eristys tehdään uusien laitteiden vaatimuksia noudattaen.

Nilan-saneeraajan muistilista

  • Kanaviston eristyksen tulee olla kunnossa
  • Raitisilmakanavan on hyvä olla halkaisijaltaan 160 mm, E-sarjan yhteydessä myös jäteilmakanava.
  • Muuten kanaviston tulee olla vähintään 125 mm halkaisijaltaan.

Ota meihin yhteys, niin asiantuntijamme auttavat esimerkiksi poistoilmalämpöpumpun valinnassa sekä remontin kustannusarvion tekemisessä.

Tutustu myös tuotevideoihimme, joissa kerrotaan Nilan-poistoilmalämpöpumppujen asentamisen eduista.

Löysitkö itseäsi kiinnostavan ratkaisun?

Siirry tarjouspyyntösivulle oheisesta painikkeesta. Pyrimme lähettämään sinulle tarjouksen haluamastasi laitteesta mahdollisimman pian.

Pyydä tarjous