Vanhan ilmalämmityskoneen vaihto

Ilmalämmityskoneen vaihto on edessä monissa 70-90 -luvulla rakennetuissa kodeissa. Laitteiden käyttöikä lähenee loppua ja ne saattavat toimia jo puolitehoin.

Onneksi laitteen vaihtaminen on suhteellisen helppo suorittaa ja muutenkin järkevä sijoitus, joka näkyy pienempinä sähkölaskuina.

Nilan E -sarjan laitteita

Löytyykö kotoasi jokin seuraavista ilmalämmityskoneista: Valmet Kotilämpö E-1000, Thermovent Suomen Puhallintehdas, ILA-15, Himablock, Parma 10 tai Homeair? Tai kenties kotoasi löytyy jokin muu useampaa sukupolvea vanhempi konemalli. Silloin laitteesi käyttöikä saattaa olla jo elinkaaren loppupäässä.

Vaihtamalla vanha ilmalämmityskone uuteen poistoilman lämpöä talteenottavaan Nilanin VGU-sarjan laitteeseen, asennus sujuu nopeasti ja laite maksaa itsensä takaisin pienempinä energiakustannuksina.

Suositukset vanhan ilmalämmityskonemerkin tilalle

Jos nykyistä laitettasi ei löydy listalta, voit kysyä suositusta suoraan asiakaspalvelustamme.

+358 400 55 80 80
palaute@nilan.fi

Vanha ilmalämmityslaite Suosittelemme
Himablock VGU 180 EK + Alig
Homeair VGU 180 EK + Alig
Ila-15 VGU 180 EK + Alig
Parma 10 VGU 180 EK + Alig
Thermovent Suomen puhallintehdas VGU 180 EK + Alig
Valmet Kotilämpö E-1000 VGU 180 EK + Alig

Säästät myös selvää rahaa

Kaikki Nilan-poistoilmalämpöpumput ovat erityisen energiatehokkaita, joten vaihtamalla vanhan laitteesi uuteen, saat säästöä energiakustannuksissasi. Poistoilmalämpöpumpun uusiminen tulee maksamaan itsensä takaisin nopeammin kuin uskotkaan.

Laitteen vaihtaminen on yksinkertaista. Saat helposti toimintavarman ja erittäin hiljaisen poistoilmalämpöpumpun, joka tuottaa vuosien ajan halpaa lämpöä ja runsaasti lämmintä vettä.

Kanavistomuutokset voivat olla tarpeellisia

Joissain tilanteissa kanavajärjestyksiin sekä kanavistoihin voidaan joutua tekemään muutoksia. Vanha kanavisto voi muun muassa aiheuttaa ylimääräisiä ääniä tai kanavakokoa pitää kasvattaa. Vanhan kanaviston eristys tehdään uusien laitteiden vaatimuksia noudattaen.

Nilan-saneeraajan muistilista

  • Kanaviston eristyksen tulee olla kunnossa
  • Raitisilmakanavan on hyvä olla halkaisijaltaan 160 mm, E-sarjan yhteydessä myös jäteilmakanava.
  • Muuten kanaviston tulee olla vähintään 125 mm halkaisijaltaan.

Ota meihin yhteys, niin asiantuntijamme auttavat esimerkiksi poistoilmalämpöpumpun valinnassa sekä remontin kustannusarvion tekemisessä.

Tutustu myös tuotevideoihimme, joissa kerrotaan Nilan-poistoilmalämpöpumppujen asentamisen eduista.

Löysitkö itseäsi kiinnostavan ratkaisun?

Siirry tarjouspyyntösivulle oheisesta painikkeesta. Pyrimme lähettämään sinulle tarjouksen haluamastasi laitteesta mahdollisimman pian.

Pyydä tarjous