Lämmitys, ilmanvaihto ja kesän viilennys uuteen taloon

lämmitys, ilmanvaihto ja viilennys uuteen taloon

Mikä lämmitys, ilmanvaihto ja kesän viilennys uuteen taloosi? Vanhimmissa taloissa suurin kuluerä on lämmitys ja käyttöveden osuus on noin 30 prosenttia. Viimeisimmän kymmenen vuoden aikana, talojen energiatehokkuuden parantuessa, tämä kakku on pienentynyt, ja käyttöveden osuus voi olla jo saman verran kuin lämmityksen. Tämä yhtälö on huomioitava valittaessa taloteknisiä ratkaisuja.

Sen lisäksi uutena vaatimuksena halutaan, että asunnoissa on viilennys kesällä. Määräysten mukainen ratkaisu on sellainen, jossa koko asunnon lämpötila pysyy tasaisena läpi vuoden.

Tämän videon jälkeen päätöksentekosi on helpompaa.

Uuteen kotiin lämpöpumput - Nilan

Esittelen kuusi vaihtoehtoa nykyaikaiseen, kustannustehokkaaseen ja energiataloudelliseen asumiseen.

Aloitetaan kustannustehokkaimmasta ratkaisusta, joka on Nilan EC. EC sopii taloon, joka on 60-180 m2.

Tämän laitteen lisäksi tarvitset vain sähkökaapelit lattiaan. Otetaan esimerkki.

140 m2 talo, Nilan EC-laite ja sähkökaapelit — investointi on noin 9000 €. Maalämmöllä sama toimitussisältö: lattialämmitys, maalämpöpumppu, ilmanvaihto ja viilennys. Nämä asennettuna investointi on noin 20 000 €.

Nilan EC kuluttaa vuodessa noin 700 € lämmitykseen ja käyttöveteen. Maalämpöpumppu noin 400 €.

Siinä voi miettiä investoinnin mielekkyyttä.

Seuraavaksi suosituin poistoilmalämpöpumppu, jossa on viilennysominaisuus — Nilan EC9.

Laite hoitaa lämmön talteenoton, viilennyksen, käyttöveden ja lattialämmityksen. Laite sopii kuudestakymmenestä kahteensataan neliöön.

Seuraavana Nilan Compact-sarja.
Compact PC -sarja koostuu poistoilmalämpöpumpusta, jota voit muunnella tarpeesi mukaan. Compact PC -sarjasta löytyy Nilanin viimeisin tietotaito ja parhaat komponetit, joita markkinoilta löytyy. Sarja on rakennettu teille, jotka haluatte viimeisintä talotekniikkaa ja huippuenergiatehokkuutta.

Energiatehokkuus perustuu Compactin kaksinkertaiseen lämmöntalteenottoratkaisuun, jossa on passiivikenno ja poistoilmalämpöpumppu.

Compact-poistoilmalämpöpumpulla voi lämmittää tai viilentää tuloilmaa, sekä lämmittää käyttöveden.

MLP-malleissa lattialämmitys hoidetaan maalämpöpumpulla, josta löytyy invertteriversiot: 3, 6 ja 9 kW.

AIR 9 on varustettu ilmavesilämpöpumpulla.

Ja jos tällä hetkellä maalämpöpumppu tai ilmavesilämpöpumppu ei sovi budjettiisi, voit käyttää EK9:n vesikiertoiseen lattialämmitykseen tarkoitettua mallia. Tämän mallin voit myöhemmin päivittää joko maalämpöpumppuun tai ilmavesilämpöpumppuun. Laitteen sähkökattila korvataan joko ilmavesilämpöpumpun tai maalämpöpumpun yksiköllä.

Viimeinen malli on Compact PC, joka on tarkoitettu sähköisen lattialämmityksen oheen.

Kun hoidat samalla laitteella koko talotekniikan, saat optimaalisen energiatehokkuuden. Laitesarja on suunnittelijan unelmakone, sillä se menee E-lukulaskennassa läpi lähes jokaisessa kohteessa.

Nilanit on testattu ja niitä on valmisstettu vaativiin oloihin yli 40 vuotta.

Tervetuloa Nilanin käyttäjäksi.


Kirjoittaja

Tero Suutari