Suora sähkölämmitys ja PILP – miten saada säästöä sähkönkulutukseen

possukuva kustannussäästöt

Oletko joskus manannut suoran sähkölämmityksen aiheuttamaa sähkölaskua? Harkitsetko kodin ostoa, jossa on suora sähkölämmitys? Kiinnostaisiko sinua säästää lämmityksen sähkölaskussa?

Tänä päivänä monesti julkisuudessa mollataan suoraa sähkölämmitystä lämmitysmuotona – aiheetta. Toki se on tuhlaava lämmitysmuoto, jos sähköpatterit ovat päällä koko ajan, lisänä on ehkä ilmalämpöpumppu, erillinen lämminvesivaraaja lämmittää käyttöveden ja ilmanvaihto puhaltaa lämmintä ilmaa harakoille.

Mutta talon tai asunnon suoralla sähkölämmityksellä voi saada erittäin moderniksi ja energiatehokkaaksi. Miten? Ratkaisu perustuu poistoilmalämpöpumppuun, joka on varustettu sekä lämmön talteenotolla että lämminvesivaraajalla.

Nilan tarjoaa tällaiseen tarpeeseen esimerkiksi tuotteita Compact PCE ja EC-tuoteperheen poistoilmalämpöpumppuja.

Näissä ratkaisuissa tehokas lämpöpumppu hyödyntää poistoilmasta saatavaa lämpöenergiaa sekä tuloilman että käyttöveden lämmityksessä. Näin erillistä ns. tavallista ilmalämpöpumppua ja sen ulkoyksiköitä ei tarvita, vaan poistoilmalämpöpumppu hoitaa lämmityksen, käyttöveden ja jopa viilennyksen.

Tällöin sähköpatterit voidaan säätää pienemmälle tai kytkeä jopa pois päältä vain niin sanottuun mukavuuskäyttöön.

Lisäksi Compact PC ja EC -mallit tuottavat myös viileää ilmaa asuntoon. Tämä viilennystoiminto hyödyntää talteenotetun energian edelleen käyttöveden lämmityksessä.

Eivätkä hyödyt jää pelkästään siihen, sillä Nilanin ilmanvaihtokoneet poistavat kostean ja tunkkaisen ilman asunnosta, ja tuovat tilalle raikasta ja puhdasta ilmaa.


Kirjoittaja

Tero Suutari