Rajoittaako sähkölasku suihkunautintoasi

suihkukuva blogi

Lopeta turha sähköntuhlaus käyttöveden lämmityksessä ja vaihda vanha vesivaraajasi nykyaikaiseen Nilan-ratkaisuun, joka auttaa sinua säästämään lämpimän veden tuotannossa. Voit siirtää säästön joko lompakkoosi tai nauttia suihkusta juuri niin kauan kuin haluatkin!

Älä tuhlaa poistoilman lämpöä, siirrä se käyttöveteen

Poistoilmalämpöpumppu ottaa kirjaimellisesti asunnon poistoilmasta lämmön talteen ja hyödyntää sitä käyttöveden lämmityksessä. Pelkkään vanhaan vesivaraajaan verrattuna Nilanin VGU -poistoilmalämpöpumppu voi tuoda helposti jopa 70 % pudotuksen käyttöveden lämmityksen tarvitsemaan energiamäärään.

Samalla pääset eroon myös energiaa tuhlaavasta huippuimuristakin, sillä VGU hoitaa ilmanpoiston. Uudempiin asuntoihin voi asentaa E-sarjan laitteen, joka korvaa samalla myös vanhan IV- tai LTO-koneen.

Valjasta aurinko käyttöveden lämmitykseen

Hanki poistoilmalämpöpumppusi Sol-aurinkokierukalla varustettuna ja säästät käyttöveden lämmityskuluissa vieläkin enemmän. Aurinkokierukka sijaitsee varaajasäiliön sisällä ja voit liittää siihen ulkoisen lämmönlähteen. Suosituin vaihtoehto on erilliset aurinkolämpökeräimet, jotka sijoitetaan asunnon katolle keräämään auringon tuottamaa – ilmaista – lämpöä.

Nilan-mallista riippuen Sol-aurinkokierukka tulee vakiona tai lisävarusteena.

Nilan-ratkaisut:

  E-sarja VGU-sarja
Varaaja 180 L 230 L
Sol-kierukka EC vakio, E ja EC9 lisävaruste Lisävaruste
IV-järjestelmä Tulo- ja poistoilma Poistoilma
Muuta  – Alig-lisäyksiköllä myös tuloilma
Linkki E-sarja VGU-sarja

Kirjoittaja

Tero Suutari