Ilmavesilämpöpumppu rivitaloon – katso video 6 asunnon kohteesta

Kaarinassa sijaitsevaan kuuden asunnon rivitaloon asennettiin ilmavesilämpöpumpputeknologialla varustetut, asuntokohtaiset Nilan Compact PC Air 9 -poistoilmalämpöpumput. Videosta huomaat miten huomaamaton ja asuntojen ulkoasuun sulautuva tästä ratkaisusta syntyi.

Nilan Compact PC AIR 9 - kuuden asunnon rivitalokohteessa

Air 9 kuuluu Nilanin Compact PC -lippulaivamallistoon, jonka pohjana on kaksinkertaisella lämmöntalteenotolla varustettu Compact PC -laite. Air 9 -mallissa on mukana ilmavesilämpöpumppu, joka koostuu sisäänrakennetusta moduulista sekä asunnon ulkopuolelle sijoitetusta ulkoyksiköstä, joka esimerkkivideossa peitetään kauniilla puuverhoilulla.

Compact PC AIR 9 on siis täydellinen kokonaisratkaisu rivitaloon – se hoitaa asuntojen ilmanvaihdon, käyttöveden lämmityksen sekä asunnon lämmityksen tai viilentämisen – hyödyntämällä kahta eri lämpöpumppuratkaisua (ilmavesi sekä poistoilma). Lisäksi laitteessa on passiivista lämmöntalteenottoa varten suurikokoinen vastavirtakenno, jolloin poistoilmasta saadaan hyödynnettyä kaikki lämpöenergia.

Air 9 on erinomainen ratkaisu kohteisiin, joissa ei voida hyödyntää maalämpöpumppua – ja sen vuosihyötysuhteet ovat täysin maalämmön tasolla.


Kirjoittaja

Tero Suutari