Kompaktien ja energiatehokkaiden Nilan-lämpöpumppujen suosio kasvaa

Lehdistötiedote 28.8.2015

kasvunuoli3Rakentamisen määrä Suomessa on laskenut entisestään vuonna 20151, mutta samaan aikaan Nilanin energiatehokkaisiin lämpöpumppuratkaisuihin perustuvien ilmanvaihto-, lämmitys- ja käyttövesilaitteiden myynti on noussut 29 prosenttia edellisvuodesta.

Asuinrakennuksista halutaan nyt entistä energiatehokkaampia, jolloin lämmöntalteenoton merkitys on noussut avainasemaan. Nykyrakentaminen suosii myös kompakteja laiteratkaisuja, jotka vievät mahdollisimman vähän tilaa. Tämä näkyy suoraan myös Nilanin laitemyynnissä.

Compact PC -sarjan myynti +34 %

Asunnon ilma-, lämpö- ja vesiratkaisut yhdellä laitteella mahdollistavan Nilan Compact PC -tuotesarjan myynti on noussut edellisvuodesta 34 prosenttia.

Laitteessa on vakiona kaksinkertainen lämmöntalteenotto, ilmanvaihto, viilennys sekä käyttöveden lämmitys.

Compactin modulaarinen rakenne mahdollistaa lisäominaisuuksien valinnan rakennuskohteen tarpeiden mukaisesti. Laitteeseen voidaan lisätä maalämpö, aurinkolämpö, sähkölämpö tai lisäpuhaltimet, ilman että laitteen ulkomitat kasvavat.

Compact PC –sarja on myös ainoa vastaavilla ominaisuuksilla varustettu ratkaisu Suomen markkinoilla, jolle on myönnetty passiivitalosertifikaatti.

https://www.nilan.fi/tuoteryhma/compact-pc-lampopumput/

Kuvamateriaalia median käyttöön: Mediapankki

Lisätietoa tarjoaa

Teemu Kemppainen
Operatiivinen johtaja
teemu@nilan.fi
040 – 726 0507

Nilan Suomi Oy
www.nilan.fi

Tietoa yrityksestä

Nilan kehittää ja valmistaa laadukkaita energiatehokkaita ilmastointi- ja lämpöpumppuratkaisuja. Yritys on perustettu Tanskassa 1974, josta lähtien yritys on aktiivisesti jatkanut kasvuaan. Nykyään Nilan on arvostettu valmistaja ympäri Eurooppaa. Suomessa Nilania on asennettu omakotitalojen, toimistojen ja muiden työtilojen lämmöntuottajiksi ja ilmastointilaitteiksi vuodesta 1987. Suomessa Nilania edustaa Nilan Suomi Oy.

1 Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2015 maalis-toukokuussa 16,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin 8,9 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, mutta rakennustuotannon kiinteähintainen volyymi jäi 8,2 prosenttia alemmalle tasolle kuin vuotta aiemmin. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilastoon.